Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Αυστηρότερες κυρώσεις για όσους παραβιάσουν τα μέτρα το Πάσχα

Ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ότι το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, «θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα».

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Επανέλαβε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό καθώς δεν θα πάμε στα χωριά ούτε στις εκκλησίες.

Όπως είπε είναι εξαιρετικά θετικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με υπευθυνότητα και η Εκκλησία της Ελλάδος που έχει ήδη ενημερώσει ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για το κοινό.

«Αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό για να σπάσουμε τον κρίκο στην αλυσίδα της μετάδοσης. Η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλει σε αυτό, με τους κλειστούς ναούς», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών, ενώ σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί για να διαφυλάξει τα σύνορά της.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όσους παραβιάσουν τα μέτρα το Πάσχα και έκανε έκκληση σε όσους σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να πάνε σε συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα ήδη επεξεργάζεται το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα. Μέχρι τότε όμως τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα μέτρα αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε.

Υπογράμμισε όμως ότι και τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προσφέροντας συνεχή ενημέρωση για την πορεία της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

«Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε ακόμα στις προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει