Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η επίσκεψη στα νεκροταφεία την Μ.Παρασκευή!

«Στην Ξάνθη και στα 326 τεστ που έγιναν τα αποτελέσματα βγήκαν όλα αρνητικά»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και παίρνοντας το λόγο από τον κ. Τσιόδρα, ανακοίνωσε πως τα κοιμητήρια θα μείνουν κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Φέτος, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε χώρους λατρείας», δήλωσε και προέτρεψε τους πολίτες να προσευχηθούν στο σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας και κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Έτσι συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

«Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» σημείωσε περαιτέρω.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπονται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 13.00 έως τις 19.00.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του οικισμού Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από τα 326 δείγματα που ελήφθησαν είναι όλα αρνητικά όπως και τα δείγματα από την παιδιατρική κλινική από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός σημείωσε πως λόγω της μη τήρησης των μέτρων αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές στην οδό Γ. Θεοτόκη στον Πειραιά, στον δήμο Ορχομενού και στον δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει