Ενημέρωση με ένα κλικ

Σιμόπουλος: Ας περιφρουρήσουμε ότι πετύχαμε όλοι μαζί

«Να μείνουν τελείως κλειστές οι Εκκλησίες μας για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα»

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή την εκδοθείσα ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο, που κάνει λόγο για «Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών», αλλά «εκκλησίες ανοιχτές μερικές ώρες τη μέρα», σχολιάζει πως οι εκκλησίες πρέπει να «μείνουν τελείως κλειστές οι Εκκλησίες μας για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Όπως σχολιάζει ο κ. Σιμόπουλος: «με τις εκκλησίες ανοικτές όλη τη μέρα της Μεγάλης Παρασκευής το προσκύνημα του Επιταφίου είχε πάντα πολύ μεγάλες “ουρές”. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα την ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα» και συνεχίζει:

«Παράλληλα, δεν κατανοώ την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ότι θα παραμένουν ανοικτές για κάποιες ώρες, μετά τη θεία λειτουργία, για τους ιερείς, ψάλτες, το προσωπικό κλπ. Χρειαζόταν ανακοίνωση για το θέμα; Ορισμένοι πιστοί άνετα μπορεί να την εκλάβουν, εσφαλμένα βεβαίως, ως ευκαιρία για προσέλευση, ανεξάρτητα από τη σαφή προτροπή που περιέχει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Όσα μέτρα και να ληφθούν είναι αδύνατον να αποφευχθεί η προσέλευση, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, αν οι πιστοί γνωρίζουν ότι οι πόρτες είναι ανοικτές, και εκτός των άλλων θα δημιουργηθεί και κίνηση στους δρόμους και κυρίως στις γειτονιές».

«Εν πάση περιπτώσει μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε, για μια φορά και λόγω των ειδικών συνθηκών, τη λειτουργία των Θείων Παθών από την τηλεόραση και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Ας περιφρουρήσουμε ότι πετύχαμε όλοι μαζί στη μάχη εναντίον του κορονοϊού» ολοκληρώνει ο κ. Σιμόπουλος και κλείνει το σχόλιο ευχόμενος:

«Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους με υγεία και δύναμη. #ΜένουμεΣπίτι»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει