Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο των μέτρων στήριξης

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζομάνης, τόνισε ότι «για τη κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η προστασίας της υγείας των πολιτών» και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν δωρεάν πρόσβαση και παροχές» και πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας που είναι οικονομία και πολίτες να είναι όρθιοι.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, έκανε λόγο για «ανεπαρκή αλλά και μη αποτελεσματικά μέτρα που δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις».

Για έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου μίλησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More