Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε διόδια, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομκούς σταθμούς - Διπλασιάζονται τα πρόστιμα!

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και διπλασιάζονται τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, που προέβη στην συγκεκριμένη ανακοίνωση κατά την καθιερωμένη καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα.

Θα υπάρχουν μπλόκα και έλεγχοι σε 24ωρη βάση στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα λιμάνια.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες πλέον διπλασιάζεται και φτάνει στα 300 ευρώ, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε.

Επίσης, θα επιβάλλεται η επίδειξη του Ε1 στις αστυνομικές Αρχές κατά την μετακίνησή του.

Συγκεκριμένα για όποιον μετακινείται κατά την περίοδο του Πάσχα προς τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων, προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Από τη συγκεκριμένη υποχρέωση, εξαιρούνται:

  • τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και
  • των Σωμάτων Ασφαλείας
  • το νοσηλευτικό προσωπικό
  • το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και
  • το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς η μάχη συνεχίζεται και τόνισε πως ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας στη μάχη για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας, μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απαγόρευση της διανομής του Αγίου Φωτός, που είχε ανακοινωθεί από κάποιους δήμους προς στους δημότες τους.

Όπως είπε επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ’οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει