Ενημέρωση με ένα κλικ

Μηταράκης: 28 τα κρούσματα κορονοϊού σε δύο δομές μεταναστών

Στα 28 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα σε δύο δομές μεταναστών σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες τις δομές φιλοξενούνται συνολικά 70.000 άτομα και «εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε 2 δομές, ευτυχώς χωρίς κανένα θάνατο» ενώ διαβεβαίωσε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί για την προστασία προσφύγων και μεταναστών στις δομές, με χώρους καραντίνας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, ο ίδιος ανέφερε ότι «τις τελευταίες 15-20 ημέρες οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές», ενώ για τις σχεδόν μηδενικές αφίξεις του τελευταίου διαστήματος, είπε πως μεταφέρονται σε δύο νέες δομές σε Σέρρες και Μαλακάσα, που είναι κλειστές για λόγους δημόσιας υγείας.

Ως προς τα αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται από την ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε ότι για τους διαμένοντες στις δομές των νησιών δεν θα καταβληθεί το επίδομα Απριλίου που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ, ενώ η προμήθεια βασικών ειδών θα γίνεται εντός των δομών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει