Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας για τον κορονοϊό: «Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε»

Ο κ. Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση υπογράμμισε ότι με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση φρενάραμε τον ίο.

«Χωρίς αυτά θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως το Πάσχα θα είναι φέτος διαφορετικό, τονίζοντας πως «ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Αναφορικά με την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες την περίοδο του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών είπε ότι εξετάζεται, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκαλεί προβληματισμό το θέμα με ορισμένους που έσπευσαν στις εκκλησίες για να παρακολουθήσουν λειτουργίες.

«Η πίστη μας δεν δοκιμάζεται» λέμε σε όσους πιστούς έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκκλησίες, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι μέσα σε 2,5 μήνες αυξήθηκαν από τις 565 στις 910.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους πληγέντες, στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα αρχίσει η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ, ενώ τις ίδιες ημέρες θα καταβληθεί το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον κορονοϊό, αλλά και η προκαταβολή 400 από τα 600 ευρώ στους επιστημονικούς κλάδους.

Από την Παρασκευή θα αρχίσει και η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας» κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει