Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Δεν θα κάνω βήμα πίσω!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,έδωσε απάντηση στην κριτική που δέχεται για το αυστηρό του ύφους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα σε περιοχές της χώρας, τονίζοντας πως τίθεται σε καραντίνα το χωριό Φούστανη, του δήμου Αλμωπίας.

Η καραντίνα στη Φούστανη ξεκινά από σήμερα στις 20:00 και για 14 ημέρες, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για το αυστηρό του ύφους, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως:

«Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο» και συνέχισε λέγοντας:

«Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είμαστε σε μία δημοκρατία της πειθούς, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, κάποιοι αδιαφορούν και για αυτό το λόγο οι εκκλήσεις μας».

Επισήμανε ότι «οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, την υποδειγματική για πολλές χώρες».

Τέλος προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους. Δεν θα κάνω βήμα πίσω».

Μιλώντας για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά:

«Επιτρέψαμε τον επαναπατρισμό του πληρώματος. Είχε ξεκινήσει διαδικασία για τους 383 επιβαίνοντες, αλλά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ένας 73χρονος Ελβετός υπήκοος εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Χθες πραγματοποιήθηκε έλεγχος και στα υπόλοιπα μέλη και αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα στις λαϊκές αγορές παρουσιάζεται βελτιωμένη και ανακοίνωσε πως όταν κρίνεται αναγκαίο θα λειτουργούν επιπλέον λαϊκές προκειμένου να μην δημιουργείται συγχρωτισμός.

«Στις ίδιες περιοχές και τις ίδιες ώρες», όπως δήλωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει