Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας

Ανακοινώθηκαν Δήμοι σε καραντίνα και σε απαγόρευση κυκλοφορίας - «Απαράδεκτες» οι ουρές στις τράπεζες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας το λόγο από τον κ. Τσιόδρα στην καθημερινή ενημέρωση, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Αναφέρθηκε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει κι άλλα επιπρόσθετα μέτρα.

Επίσης καυτηρίασε την «απαράδεκτη» όπως είπε εικόνα έξω από τις τράπεζες με κάποιους συμπολίτες μας να μην καταλαβαίνουν σε τι κίνδυνο βάζουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, ενώ τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την αναστολή λειτουργίας δυο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου γιατί παραβίαζαν τους όρους λειτουργίας και απαγόρευσης.

Τέλος δήλωσε πως μπαίνει σε καραντίνα η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου και πως πλέον παίρνονται αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί σε πέντε δήμους:

  • Καστοριάς
  • Ορεστίδος
  • Νεστορίου
  • Ξάνθης και
  • Μύκης

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για τους εξής λόγους:

  • κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
  • μετάβαση σε τελετή
  • σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση
  • για τις ανάγκες κατοικιδίων.

Όπως δήλωσε: «καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις πολλαπλές μετακινήσεις».

«Εκπέμπουμε “SOS“, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας», σημείωσε.

Συνεχίζοντας το λόγο πήρε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη που υπογράμμισε πως «τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοικτά, χωρίς κανέναν περιορισμό. Πρέπει όμως να σεβαστούμε και το προσωπικό των καταστημάτων».

«Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία» υπογράμμισε η κ. Απαλαγάκη και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες:

«Να κάνουν χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, καθώς παρατηρήθηκε συνωστισμός έξω από τις τράπεζες για συναλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν μέσω πιστωτικής».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει