Ενημέρωση με ένα κλικ

Σακελλαροπούλου: Να περιβάλλουμε με φροντίδα τους πιο αδύναμους

«Η σκόπιμη παραπληροφόρηση των fake news υποσκάπτει την εμπιστοσύνη μας στην επιστημονική γνώση»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με νέο μήνυμά της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook υπογραμμίζει την ανάγκη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η Πολιτεία και όλοι μας να περιβάλλουμε με φροντίδα τους πιο αδύναμους, που μας ζητούν βοήθεια και να μην αδιαφορήσουμε για τον πόνο τους.

Όπως σημειώνει, σε λίγο καιρό και όταν πια θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή τη δύσκολη εμπειρία, θα έχουμε ξαναχτίσει την κοινωνία στη βάση της ενσυναίσθησης, της φιλαλληλίας και της συνευθύνης.

Αναφέρεται, επίσης, στην καθημερινή εθελοντική προσφορά που εκδηλώνεται μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις.

«Μας υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον», σημειώνει.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς ήταν και η τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Πρόεδρος με την Ελόνα Αγκόλι, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στα Γρεβενά, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του νοσοκομείου της πόλης και ετοίμασε 600 χειρουργικές μάσκες.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τονίζει παράλληλα ότι «η σκόπιμη παραπληροφόρηση των fake news υποσκάπτει την εμπιστοσύνη μας στην επιστημονική γνώση, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία με την οποία βιώνουμε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα».

Δείτε το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει