Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό

«Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα μείνουμε σπίτι»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως «το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα μείνομε σπίτι», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιλογή είναι μονόδρομος. Περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα», δήλωσε.

Μιλώντας αμέσως μετά τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ Χαρδαλιάς δήλωσε πως:

«Υπάρχουν και 22 άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ώστε να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συν συμπολίτες μας στη Θράκη, που περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ» και συνέχισε:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, μόνο έτσι θα σπάσουμε την αλυσίδα του κορονοϊού».

Ο υφυπουργός, ανακοίνωσε ακόμη την παράταση και στην αναστολή λειτουργίας και των λατρευτικών χώρων έως και τις 11 Απριλίου, εξαιρώντας τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα», τόνισε στις δηλώσεις του, ο κ. Χαρδαλιάς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει