Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Πραγματοποίησε σύσκεψη για προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

«Ευκαιρία να προικοδοτήσουμε το ελληνικό κράτος με μόνιμες δομές όταν παρέλθει η μεγάλη θύελλα που αντιμετωπίζουμε τώρα»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα 30 Μαρτίου, όπου στο επίκεντρο τέθηκε η προστασία ευάλωτων πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές της.

Στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στο ζήτημα της προστασίας των αστέγων και των τοξικοεξαρτημένων, τι μπορεί να γίνει και στο ζήτημα των γηροκομείων, καθώς, όπως είπε:

«Υπάρχει πάντα μία έντονη ανησυχία ότι εκεί μπορεί να υπάρχουν εστίες διασποράς της νόσου, τις οποίες και θα πρέπει να ελέγξουμε».

Όπως σημείωσε, ο δήμος Αθηναίων έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουν αυτοί οι πολίτες.

«Ίσως είναι και μία ευκαιρία, όπως έχουμε συζητήσει, να προικοδοτήσουμε τον δήμο της Αθήνας, αλλά και το ελληνικό κράτος, με κάποιες πιο μόνιμες δομές, οι οποίες να μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά και όταν θα παρέλθει η μεγάλη θύελλα την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα» υπογράμμισε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει