Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ερώτηση για τον έλεγχο των επαναπατρισθέντων

Ζητούν την προστασία των οικείων τους και τη μη περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα για τον έλεγχο των επαναπατρισθέντων που επιστρέφουν από το εξωτερικό, την προστασία των οικείων τους και τη μη περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «πολύ σωστά στους ερχόμενους από το εξωτερικό προτείνεται η οικειοθελής καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών. Όμως δεν υπάρχει άλλος χώρος για τη διαμονή τους αυτές τις δεκατέσσερις ημέρες, εκτός από την οικία τους» και συνεχίζουν:

«Εκεί όμως διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια στην οποία πιθανότατα συμπεριλαμβάνονται και ηλικιωμένα μέλη. Εάν, ο μη γένοιτο, ο νεοαφιχθείς έχει μολυνθεί από τον ιό, πιθανότατα θα τον μεταφέρει και στην οικογένεια» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη συνέχεια, η μετάβαση κάποιου μέλους της οικογένειας σε χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, εμπεριέχει τον φόβο να μεταφερθεί ευρύτερα ο ιός. Δυστυχώς, δεν δίδεται καμία οδηγία για την συγκατοίκηση με τους από το εξωτερικό ερχόμενους και πιθανούς φορείς της νόσου», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται μαρτυρίες ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αναφέρουν οι βουλευτές, δεν δίνονται πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατά την άφιξη τους, δεν γίνονται θερμομετρήσεις στο αεροδρόμιο και ούτε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει