Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Διανύουμε τις πιο κρίσιμες εβδομάδες

«Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων αντιμετωπίζουμε και την κρίση του κορονοϊού», σημείωσε  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες. Η πλειονότητα των Ελλήνων επιδεικνύει συγκινητική συμμόρφωση με τα πολύ δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν επιβληθεί ξανά σε καιρό ειρήνης» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κινούμαστε σε τρεις άξονες. Ανάσχεση διασποράς του ιού, στήριξη του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως είναι απολύτως ψευδή όσα ακούγονται και γράφονται για υπερτιμολογήσεις στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

«Τα όσα λέγονται ότι από 800 ευρώ η τιμή θα πάει στα 1.600 ευρώ για κάθε ΜΕΘ είναι ψευδέστατα» είπε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές του Στέλιου Κούλογλου ανέφερε ότι, «Δεν είναι ώρα για νέους διχασμούς. Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να μαζέψει τις παραφωνίες».

Αναφορικά με τους εργαζόμενους και την εκ περιτροπής εργασία, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε στην προστασία των απολύσεων.

«Μία επιχείρηση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της πρέπει να έχει έσοδα. Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται τότε είναι δύσκολο να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις. Επιλέξαμε την εργασία από την ανεργία. Απαγορεύονται οι απολύσεις. Το μέτρο θα επαναξιολογηθεί εάν χρειαστεί. Δίνεται η δυνατότητα για 50% εκ περιτροπής απασχόλησης ώστε να μην υπάρχει ανεργία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει