Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκείς και οι εκ των υστέρων διορθώσεις

«Απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας»

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες μέτρα ανεπαρκή για το μέγεθος της κρίσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και:

«Έπρεπε να σπεύσει 24 ώρες μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αλλάξει, για να διορθώσει την εικόνα».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών, απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας».

Απαντώντας στο σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και προσθέτει ότι «έστω κι έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ περισσότεροι από όσους προέβλεπαν οι αρχικές της εξαγγελίες».

Σημειώνεται πως είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ορισμένες, αλλά δυστυχώς λίγες, προτάσεις από το ολοκληρωμένο πακέτο αναγκαίων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι για να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη όσο βαθαίνει η κρίση, και για να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο και γενναίο πρόγραμμα:

  • δημοσιονομικών παρεμβάσεων
  • δημόσιων επενδύσεων
  • κρατικών εγγυήσεων και
  • οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης τόσο
  • επιχειρήσεων όσο και
  • εργαζομένων

Καταλήγοντας αναφέρει: «την δημοσιονομική δυνατότητα την έχει. Όχι βεβαίως χάρη στις παρεμβάσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά χάρη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει