Ενημέρωση με ένα κλικ

Σακελλαροπούλου: Είμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ιταλικού λαού

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε σήμερα 19 Μαρτίου, τηλεφωνικά με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Η κα Σακελλαροπούλου μετέφερε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ίδιας προσωπικά προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό.

Εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της, για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τον θαυμασμό της για την υπεύθυνη στάση των Ιταλών πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα έστειλε και μήνυμα αισιοδοξίας για τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, ευχόμενη στα ιταλικά, «όλα θα πάνε καλά» («andrà tutto bene»).

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου για την ειλικρινή έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους της και εξέφρασε την ελπίδα να αντιμετωπιστεί σύντομα και με επιτυχία η πανδημία που δεν γνωρίζει σύνορα κι έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων.

Ευχήθηκε επίσης η εμπειρία της Ιταλίας να βοηθήσει τις άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερα θύματα την πανδημία, επισημαίνοντας ότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας είναι εντελώς απαραίτητα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Ιταλό Πρόεδρο για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που της απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία, η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που συνδέονται με πολύ δυνατές σχέσεις φιλίας, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει