Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας και Χαρδαλιάς επισκέφτηκαν ΕΚΑΒ και ΚΕΠΥ

«Πλέον συνεργάζονται όλοι οι επιχειρησιακοί βραχίονες του κράτους όπου χρειαστεί»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Εκεί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, καθώς και για τα σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως «πλέον συνεργάζονται όλοι, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ο Στρατός όπου χρειαστεί, το ΕΚΑΒ, όλοι οι επιχειρησιακοί βραχίονες του κράτους» και συνέχισε:

«Χαίρομαι που γίνεται αυτό και θέλω να καταστεί σαφές σε όλους ότι είμαστε μια ομάδα και παλεύουμε για το κοινό καλό και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για τη Δημόσια Υγεία».

Όπως είπε, «δεν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Υπάρχουν πρωτόκολλα Δημόσιας Υγείας με βάση τον ΕΟΔΥ, τα οποία πρέπει να τηρούμε και τα τηρούμε. Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμη μια φορά, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το πώς χειριζόμαστε τα νέα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Σε μια κρίση Δημόσιας Υγείας, πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκυρη και έγκαιρη».

Ο υπουργός τόνισε πως στην εποχή της κρίσης, χρειάζονται στήριξη οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τα πληρώματα, «οι άνθρωποι οι οποίοι επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως η συνεργασία με το υπουργείο Υγείας από την αρχή της κρίσης, και πριν την εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας, υπήρξε άριστη και πως το ΕΚΑΒ είναι βασικός επιχειρησιακός βραχίονας στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας και γι’ αυτό συμμετείχε ex officio στο Εθνικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός συμπλήρωσε πως «σε όλες τις φάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το ΕΚΑΒ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είμαστε σίγουροι ότι και μέσα από την ετοιμότητα που έχουν έρχονται να προσθέσουν σημαντική επιχειρησιακή αξία στην όλη μας προσπάθεια».

Παράλληλα, επανέλαβε πως αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό, για άλλη μια φορά, είναι ότι «η έκβαση του “πολέμου” δεν βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο Κράτος, που θα κάνει αυτά που πρέπει. Βασίζεται στις καθημερινές επιλογές που θα κάνει ο καθένας από εμάς. Μένουμε σπίτι. Αν αγαπάμε τους ανθρώπους μας, τις γειτονιές μας, την πατρίδα μας, μένουμε σπίτι» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει