Ενημέρωση με ένα κλικ

Διακοπή διέλευσης συνόρων, εντός συνόλου μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού

Διακοπή διέλευσης συνόρων, εντός συνόλου μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού

Την διακοπή διελεύσεως των συνόρων για πρόσωπα, αποφάσισε η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα προστίθενται στο δυναμικό των νοσοκομείων, πτέρυγες οι οποίες επαναλειτουργούν και πλέον διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοίο.

Παράλληλα προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε: 

Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.

Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια

Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.

Εχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.

Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Σε επικοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την λειτουργία των ναών μόνο για μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Παράλληλα κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει