Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Να βάλουμε όλοι πλάτη στην κρίση

«Οι όποιες πρωτοβουλίες, πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους υπουργούς της κυβέρνησης νέα έκτακτα μέτρα  σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

O πρωθυπουργός νωρίτερα συναντήθηκε με τους περιφερειάρχες, στους οποίους θα έγινε ενημέρωση από τους κ. κ. Βασίλη Κικίλια, Νίκη Κεραμέως, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορονοϊό και πραγματοποιήθηκε συζήτηση αναφορικά με τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός:

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “πού είναι το κράτος”! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα».

Επίσης, τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες, πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει