Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη θέση για Θεία Κοινωνία και κορονοϊό

«Η Πολιτεία δεν τολμά να πει το αυτονόητο για τη Θεία Κοινωνία»

Έκκληση στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και «να μη θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους».

Το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται: «Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού;» και επισημαίνει πως:

«Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που κλείνουν προληπτικά «και ορθώς» σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού, καλώντας όμως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών.

«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται, είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More