Ενημέρωση με ένα κλικ

Μήνυση κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από βουλεύτη του ΣΥΡΙΖΑ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, αφορμώμενος από ανάρτηση του βουλευτή στο Facebook.


Η προσφυγή αφορά χθεσινή (7 Μαρτίου) ανάρτηση του κ. Μπογδάνου ο οποίος αναδημοσίευσε δημοσίευμα ΜΜΕ με βίντεο που εμφανίζει τις προσπάθειες τουρκικού τεθωρακισμένου να γκρεμίσει μέρος του συνοριακού φράκτη, σχολιάζοντας: «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Η αναφορά του Αγαμέμνων Τάτση:

«Ο βουλευτής ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Eβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Ο κ .Τάτσης ζητά τον ποινικό κολασμό του κ. Μπογδάνου ο οποίος υπονοεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως: «συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες».

Ο κ. Τατσής αναφέρει επίσης πως ο κ. Μπογδάνος είχε σκοπό :«Να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα (..) Τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει