Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακοίνωση στις επόμενες 24 ώρες, εκτάκτων μέτρων για σχολεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σύσκεψη, με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού έλαβε χώρα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύσκεψη, με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού έλαβε χώρα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά την διάρκεια της έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Η συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα καταλήξει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων, ενώ θα εξεταστούν επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες να γνωστοποιούνται αύριο.

Όσον αφορά την σημερινή σύσκεψη, πληροφορίες αναφέρουν, για συζητήσεις με θεματολόγια μέτρων ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν γενικότερο προϋπολογισμό.καθώς και έναν κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσουν και να ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει