Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεννηματά: «Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών»

Σε ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι «σφραγίζουμε τη σοσιαλιστική μας ταυτότητα με την πολιτική και ιδεολογική μας συνδιάσκεψη».

Σε ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι «σφραγίζουμε τη σοσιαλιστική μας ταυτότητα με την πολιτική και ιδεολογική μας συνδιάσκεψη». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό λέγοντας ότι η σημερινή συνδιάσκεψη γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους. «Ψυχραιμία, όχι πανικός και αυστηρή τήρηση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου, είναι το τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί από όλους», είπε χαρακτηρισιτκά ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι πρέπει «να ενισχύσει τις υποδομές, το υγειονομικό προσωπικό και να ενημερώνει συνεχώς και υπεύθυνα τους πολίτες».


Για τα εθνικά ζητήματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, και το γεγονός ότι αποδείχθηκε απροετοίμαστη και χωρίς αντανακλαστικά. Πορεύεται χωρίς στρατηγική ενώ αναφερόμενη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι υποτίμησε την τουρκική απειλή παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Παράλληλα, επανέλαβε την αναγκαιότητα σύγκλισης του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Η πρόεδρος του κόμματος, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Ρόδο για την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη με θέμα «ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης». Προσερχόμενη αναφέρθηκε, στις εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και για τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα.

Στη δήλωση της τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έπιασε στον ύπνο τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την Γερμανίδα καγκελάριο. «Τώρα που εκδηλώθηκε στην πράξη η τουρκική απειλή για το άνοιγμα των συνόρων και τον πολλαπλασιασμό των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, τυπικά πια κατέρρευσε η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκία» σημείωσε. Υπογράμμισε επίσης, ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πυγμή στους Ευρωπαϊους οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει