Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουτσούμπας: Συμπεριφέρονται στον ηρωικό Μανταμάδο ως δυνάμεις κατοχής

«Όλος ο λαός πρέπει καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του για την «απόβαση» των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο δήλωσε πως:

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε τη νυχτερινή απόβαση και τη βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στη Λέσβο, στη Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μη γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα:

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε τη νυχτερινή απόβαση και τη βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στη Λέσβο, στη Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μη γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τις 2 τα ξημερώματα ο λαός της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες.

Οι δυνάμεις καταστολής αυτήν τη στιγμή λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον ηρωικό Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου ως δυνάμεις κατοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Απαιτούμε:

Να αποσύρει αμέσως τώρα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά. Να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.

Όλος ο λαός πρέπει καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Για να εφαρμόσει την πολιτική και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας εγκληματεί σε βάρος των νησιωτών».

Δείτε το βίντεο:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει