Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία…απέναντι στην Τουρκία

Τι συζήτησαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών

Ελλάδα και Γαλλία επιβεβαίωσαν ότι οι σχέσεις τους παραμένουν ισχυρές. Κι αυτό, γιατί οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας βρήκαν κοινό σημείο επαφής κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο συζητήθηκε μεταξύ άλλων η αναβάθμιση των Mirage, η συνέχιση του προγράμματος των ελικοπτέρων NH90 αλλά και η προοπτική αγοράς δύο φρεγατών τύπου Μπελαρα.

«Για να δείξουμε την δέσμευσή μας στον σεβασμό των διεθνών κανόνων, στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα και να δείξουμε μία παρουσία αποτροπής. Με αυτόν τον τρόπο η Γαλλία πιστεύει ότι υπάρχει σεβασμός στους διεθνείς κανόνες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Φλωρανς Παρλυ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική πλευρά έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσίας της στην κυπριακή ΑΟΖ όπου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο Ντε Γκωλ το οποίο συνοδεύει ελληνική φρεγάτα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «οι προκλήσεις της εποχής και η παρατατική συμπεριφορά της Τουρκίας οδηγούν στην ανάγκη αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων».

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μεταφέροντας του την στήριξη του Εμμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική στάση της.. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ανακοίνωνε ότι τα μέτρα οικοδόμησης συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα συνεχιστούν τούρκικα F16 πραγματοποιούσαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμκανήσι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει