Ενημέρωση με ένα κλικ

Δελής: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επικυρώνει το νόμο Κατρούγκαλου

«Η απεργία η καλύτερη απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε πως «η σημερινή απεργία είναι η καλύτερη απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα», κάνοντας λόγο για «επιθέσεις από “ΝΔ” και “Ελληνική Λύση” κατά των απεργών».

Τόνισε πως «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης επικυρώνει το νόμο Κατρούγκαλου, για τον οποίο έγιναν σημαντικότατοι αγώνες» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση για να μη χαθούν ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Νωρίτερα επίθεση κατά των απεργών και του δικαιώματος τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις εξαπέλυσαν στη Βουλή η «Νέα Δημοκρατία» και η «Ελληνική Λύση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, έκανε λόγο για «κομματικά υποκινούμενη» απεργία, ενώ ισχυρίστηκε ότι «δεν είχαμε μεγάλη απεργία» όταν ψηφιζόταν ο νόμος Κατρούγκαλου.

Νόμο κατά των διαδηλώσεων ζήτησε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, απαιτώντας επί της ουσίας να μπουν στο «γύψο» διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Ισχυρίστηκε ότι γίνεται «κατάχρηση του δικαιώματος» για τις διαδηλώσεις και πως αυτό «είναι μια παθογένεια» και κάλεσε την κυβέρνηση «να φέρει ένα νομοσχέδιο», το οποίο έχει έτοιμο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και «πολύ σύντομα θα κατατεθεί» όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ζήτησε να υπάρχει «αυτοσυγκέντρωση και στο συνδικαλιστικό κίνημα» και ανέφερε ότι το κόμμα του δεν έχει πλειοψηφία στα συνδικάτα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει