Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας για ονομασία ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ»

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηχηρό μήνυμα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε: «Πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ» (..) «θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας».

«Και στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), πρόσθεσε, «θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε τη πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την γνώμη των μελών για το ζήτημα αυτό, όμως σχολίασε «πως αυτό θα είχε νόημα μόνο αν αποτελούσε ζήτημα μείζονος πολιτικής διαφωνίας και στο βαθμό που αυτή δεν έχει προκύψει έως τώρα και δεν θα προκύψει, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος».

Ήσσονος σημασίας θεωρεί το ζήτημα του ονόματος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αισιόδοξος γιατί συζητάμε και οργανωτικά θέματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών βρήκε εξαιρετικό το κείμενο του απολογισμού ενώ σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο παγκοσμίως. Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, σχολίασε ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα το «συμμαχία» και πως θα προτιμούσε να περιλαμβάνει τη λέξη «συσπείρωση» καθώς και αναφορά στο πράσινο της Οικολογίας. Πρόσθεσε ότι όμως είναι θέμα που θα συζητηθεί στην ΚΕΑ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα οργανωτικά ζητήματα:

«οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να φέρουν λύσεις και να συνθέσουν». «Κάποιος με ρώτησε αν φοβάμαι ότι θα χάσω την αριστερή μου ταυτότητα» (…) «Εγώ απάντησα πως ένας αριστερός πάντα φοβάται γιατί το σύστημα προσπαθεί να τον κάνει πιο δεξιό, αλλά δεν έχω φοβικά σύνδρομα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει