Ενημέρωση με ένα κλικ

Βουλή: «Μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό

Σήμερα στις 10:00 η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή

Στη Βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με αφορμή τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και αποτελεί προϊόν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Είχαν προηγηθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις για τα εργασιακά τόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού (7,5% για το 2020 και 7,5% για το 2021), ενώ το ΚΚΕ έχει προτείνει την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (καθαρά).

Από την πλευρά του, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε διαβεβαιώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί τον προσεχή Μάιο, έπειτα από διαβούλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ο κατώτατος μισθός, μετά την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, διαμορφώνεται στα 758,33 ευρώ (μικτά) για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει