Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία δεν πρέπει να τροφοδοτεί ένταση

Παναγιωτόπουλος με Ακάρ συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με τον κ. Ακάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ, διήρκεσε περί τα 15 λεπτά και κατά πληροφορίες διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Αυτό, καθώς στις 17 Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα γίνουν στην Αθήνα οι επαφές των δύο πλευρών με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες οι οποίοι θα αναζητήσουν τρόπους για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε στον κ. Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας φέρεται να τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει