Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίτσης: Η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι συνομολογούν ότι η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος πρέπει να προχωρήσει», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98.9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Τάκη Χατζή.

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουλίου”, πρόσθεσε, “όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως ηγετική δύναμη του προοδευτικού φάσματος. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «είναι μία διαδικασία που διαμορφώνεται καθώς προχωράμε, μέσα από συζήτηση με τα μέλη μας και τους πολίτες. Χρειάζονται δοκιμές και ενδεχομένως κάποιες φορές να χρειαστεί να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά κανείς δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο. Η αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα». Και πρόσθεσε πως «αντίθετα με τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού, είμαστε ένα ζωντανό κόμμα στο οποίο όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται».

«Πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς προοδευτικές επιλογές, πιο πρόσφατο παράδειγμα μόλις χθες η Ιρλανδία”, επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, “πράγμα το οποίο δείχνει μια αλλαγή κατά των συντηρητικών δυνάμεων που οδήγησαν στην κρίση ολόκληρη την Ευρώπη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε γεμάτα ταμεία για την επόμενη κυβέρνηση, εκεί που βρήκε διαλυμένη την οικονομία και την ανεργία υπερδιπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη”, υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. “Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια κρίσης η χώρα ορθοπόδησε, μειώθηκε η ανεργία κατά 11 μονάδες το ισοζύγιο ήταν θετικό για τις επιχειρήσεις, και είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αυτή την τεράστια προσπάθεια, η ΝΔ την πολέμησε λυσσαλέα. Άσκησε ισοπεδωτική αντιπολίτευση, ωστόσο ως κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών σε μία σειρά από πεδία όπως το Μακεδονικό και το προσφυγικό».

«Μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης, η ΝΔ έχει διαψεύσει τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ειδικά ως προς τη στήριξη της μεσαίας τάξης». «Δικαιωνόμαστε λοιπόν”, κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης, “όταν λέγαμε ότι η οικονομία δεν μπορεί να ασκείται με επικοινωνιακούς όρους. Χρειάζεται σχέδιο και πολιτική βούληση για τη στήριξη της κοινωνίας. Αυτά απουσιάζουν από τη ΝΔ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει