Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπουργών – Μετά το Πάσχα ο ανασχηματισμός

Όλοι οι υπουργοί... από κόσκινο!

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπουργών καθώς στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και να ακολουθήσει ανασχηματισμός.

Αυτή την εβδομάδα θα περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια πλήρη εικόνα των πεπραγμένων σε κάθε τομέα του κυβερνητικού έργου, με το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ να συνδράμει στο έργο αυτό.

Ποιοι υπουργοί έχουν ήδη αξιολογηθεί

Μέχρι τώρα από τον εξαμηνιαίο έλεγχο του Μαξίμου έχουν περάσει τα υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη. Έχει συζητηθεί αναλυτικά η πορεία υλοποίησης των στόχων που περιείχαν οι μπλε φάκελοι που είχαν παραλάβει κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τέθηκαν οι στόχοι για την επόμενη περίοδο.

Στο τέλος της διαδρομή αυτής ο Πρωθυπουργός θα καταλήξει και στις αλλαγές που χρειάζονται στο υπουργικό σχήμα ώστε να τρέξει καλύτερα το κυβερνητικό έργο. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια άμεση αλλαγή αν κριθεί ότι υπάρχει δυσλειτουργία σε κάποιον τομέα. Τουλάχιστον έτσι έδειξε η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όταν διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η κατάργηση του.

Μάλιστα, τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν σκέψεις και για αλλαγή σε κάποιο άλλο υπουργείο ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί επιπλέον χρόνος.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει μετά το Πάσχα τον ανασχηματισμό

Αν και ένας ανασχηματισμός αποτελεί μοναδικό προνόμιο του πρωθυπουργού και ποτέ δεν προαναγγέλλεται, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι θα έχει δομικά χαρακτηριστικά και δεν τον τοποθετούν νωρίτερα από το Πάσχα. Οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν τους πριν το καλοκαίρι εκτός από την αξιολόγηση των υπουργών στο ραντάρ του Μαξίμου βρίσκονται και οι βουλευτές για να κριθεί ποιοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν κυρίως από θέσεις υφυπουργών στο νέο σχήμα. Αν κάτι θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένο είναι η συμμετοχή περισσότερων γυναικών, όπως προανήγγειλε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Πρωθυπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει