Ενημέρωση με ένα κλικ

«Πριν από 27 χρόνια είχα υπηρετήσει στην Αγχίαλο»

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, επισκέφθηκε εχθές 8 Φεβρουαρίου, την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα γίνει η πρώτη πραγματικά «πράσινη» μονάδα στον κόσμο.

Αφού έδωσε συγχαρητήρια «σε όλους τους χειριστές, στο τεχνικό προσωπικό, σε όσες και όσους κρατάνε τα αεροπλάνα μας ετοιμοπόλεμα για να προασπίσουν, μέρα και νύχτα, την εδαφική μας ακεραιότητα» ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δική του θητεία στην ΠΑ, αλλά και στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 που διαθέτει η 115 ΠΜ.

«Πριν από 27 χρόνια είχα υπηρετήσει και εγώ την θητεία μου, στην 346 Μοίρα, στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Αγχίαλο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Τα πρώτα F-16 Block 30, τότε τα είχαμε παραλάβει. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Έχουμε τώρα σε αυτήν την Πτέρυγα Μάχης τα πιο σύγχρονα F-16 τα οποία διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία. Και μάλιστα, καθώς, εντός των επόμενων ετών θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αναβάθμισης 82 F-16, τα αεροσκάφη μας, αναβαθμισμένα πια στον τύπο Viper θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη επιχειρησιακή επάρκεια».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν στάθηκε μόνο στην επιχειρησιακή επάρκεια της συγκεκριμένης Πτέρυγας Μάχης, αλλά και στο πρωτοπόρο πρόγραμμα το οποίο θα την καταστήσει πλήρως ενεργειακά αυτόνομη, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει το ευρύτερο δημόσιο και έχει να κάνει με το περιβάλλον.

«Καθώς η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και η χώρα μας έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Έρχεται και η Πολεμική Αεροπορία, μέσα από αυτήν την εμβληματική και εξαιρετικά καινοτόμα πρωτοβουλία να δείξει τον δρόμο τον οποίο – είμαι σίγουρος – ότι και πολλοί άλλοι θα ακολουθήσουν».

«Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και φιλόδοξο project το οποίο δείχνει τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε συνολικά – όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις – αλλά δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει συνολικά το ευρύτερο δημόσιο, για να αναβαθμίσει το κτιριακό του δυναμικό, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, να μειώσει συνολικά τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα» συμπλήρωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει