Ενημέρωση με ένα κλικ

Δένδιας: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ

«Eίμαστε πολύ κοντά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με τους Ιταλούς» γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του Ντι Μάιο, είπε επίσης ότι η συζήτηση για τον Eastmed δεν είναι θεωρητική και εκτίμησε ότι ο αγωγός θα προχωρήσει και σε αυτόν θα συμμετάσχουν τελικά και οι Ιταλοί.

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης Σε ό,τι αφορά την Τουρκία εξέφρασε την ελπίδα του ότι «δεν έχει σχεδιάσει θερμό επεισόδιο», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης.

Παράλληλα, διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν περί συνεννόησης για τα Ίμια, σημειώνοντας ότι «εκφεύγουν της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων».

«Καμία κατανόηση και προσυνεννόηση με την Τουρκία για το θέμα των Ιμίων δεν μπορεί να υπάρξει με την Τουρκία. Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε μπορεί να αποδεχτεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δε μπορεί να το αποδεχτεί. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια, αν διατυπώσαμε σωστά τη σκέψη μας, αν μας αρέσει. Δε γίνεται» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει