Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεραπετρίτης: Αποβολή των ομάδων από την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθούν

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης απείλησε με Grexit των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν.

 

Ο Υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε στις επαφές που είχε με τη FIFA και την UEFA στη Νιόν της Ελβετίας πως θα αποβληθούν οι ελληνικές ομάδες  από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Οι επαφές του Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία και η επικοινωνία με τη FIFA ολοκληρώθηκαν απόψε με τις επαφές να κρατούν δύο μέρες και στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμφώνησε να δώσει τεχνική βοήθεια και από την πλευρά του κύριου Γεραπετρίτη και της ελληνικής Κυβέρνησης υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Μάλιστα, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το λεγόμενο ποδοσφαιρικό Grexit.

Πέτσας: «Υπάρχει μια συναντίληψη»

Μιλώντας για το ποδόσφαιρο στη τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη και τόνισε πως: «έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα. Πρώτον την επίσκεψη του προέδρου της UEFA στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, και την επίσκεψη του προέδρου της FIFA, κ. Ινφαντίνο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια είπε πως: «Θα ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης, προκειμένου μετά να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή υλοποίηση αυτών των συστάσεων που μπορεί να φτάνει μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις από την UEFA και την FIFA».

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν θα βρεθεί στην Αθήνα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει