Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην Κεντρική Επιτροπή

Εβδομάδα «ξεκαθαρίσματος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνεται το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους υποστηρικτές της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού και την εσωκομματική αντιπολίτευση, που δίνει μάχη για τη διατήρηση της ιδεολογίας και της πολιτικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βλέμμα των στελεχών και των επιμέρους τάσεων είναι στραμμένο προς την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η οποία ως γνωστόν καλείται να αποφασίσει για μία σειρά θεμάτων που προκαλούν έριδες και αντιπαραθέσεις στην Κουμουνδούρου.

Ένα από αυτά είναι και το συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 5-6 Απριλίου καθώς μία ομάδα στελεχών και πρωτίστως ο γραμματέας του κόμματος αντιτίθενται στην υποβολή ερωτήματος προς τα μέλη σε σχέση με την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει πως δεν θα ανεχτεί την συντήρηση της εσωστρέφειας προϊδεάζει για μία συνεδρίαση που πιθανότατα θα έχει τις δικές της εντάσεις καθώς τα μέλη του οργάνου θα αποφασίσουν για ζητήματα -ένα από αυτά το δημοψήφισμα- που αφορούν τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίζεται ως δυσαρεστημένος από την εντεινόμενη εσωστρέφεια στο κόμμα συνεχίζει ωστόσο την πορεία του προς τον λαό στο πλαίσιο της διεύρυνσης με επόμενό του σταθμό την Σπάρτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η διεύρυνση του κόμματος και το άνοιγμά του προς την κοινωνία είναι μονόδρομος και όλες του οι αποφάσεις κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τα κομματικά μέσα χωρίς να αποκλείει κανείς την πιθανότητα να τεθούν και άλλα ζητήματα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής όπου και ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει το αντιπολιτευτικό στίγμα του κόμματος και συγχρόνως θα διασαφηνίσει τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο του Μαΐου.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση και του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Πιθανολογείται ότι τα μέλη του οργάνου θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αλλά και για την ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει