Ενημέρωση με ένα κλικ

Novartis: Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων

Παπαγγελόπουλος: «Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου»

Ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, αποκάλυψε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζητούσε την άσκηση διώξεων χωρίς στοιχεία, σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Παπαγγελόπουλος του είπε «Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου».

Στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartisπρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, αποκάλυψε σύμφωνα με το protothema.gr παρεμβάσεις και απειλές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν υποθέσεις ΜΜΕ, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις χωρίς στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε:

«Σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

«Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακα και τους καναλάρχες. Ηθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές οτι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο».

Ο κ. Αθανασίου απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής περιέγραψε ότι οι παραθεσμικές μεθοδεύσεις του «μηχανισμού Ρασπούτιν» δεν αφορούσαν μόνο την υπόθεση Novartis αλλά και υποθέσεις που «έσκασαν» το πρώτο εξάμηνο του 2015 και με τις οποίες η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούσε να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει