Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θεσμική κατοχύρωση δικαιωμάτων για τους Έλληνες αθίγγανους ζητά η Πλεύση Ελευθερίας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συναντήθηκε με το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ελλήνων Αθιγγάνων και δεσμεύτηκε για την έμπρακτη στήριξη των αιτημάτων τους.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδέχθηκε στο γραφείο της στη Βουλή τα μέλη του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ελλήνων Αθιγγάνων, σε μια συνάντηση με επίκεντρο τη θεσμική και νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων της κοινότητας. Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τονίζοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων αθιγγάνων.
«Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε προκειμένου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Τσιγγάνοι συμπολίτες μας να αποκτήσουν και τη θεσμική αναγνώριση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τις δηλώσεις της προέδρου είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.