Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλεξοπούλου: "340.000 Έλληνες αποκτούν σήμερα το δικαίωμα ψήφου"

Για «ισχυρό μήνυμα εθνικής ενότητας και αξιοπιστίας στον απανταχού Ελληνισμό» έκανε λόγο η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενη στην Ψήφο των Αποδήμων. Όπως, χαρακτηριστικά , ανέφερε η η Αχαιός βουλευτής στην ομιλία της:

«340.000 Έλληνες αποκτούν σήμερα το δικαίωμα ψήφου. Δώσαμε λύση σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών, με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή.

Η ξεκάθαρη γραμμή της Κυβέρνησης, ήταν μία: Η ψήφος να είναι ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Διαφορετικά θα διαχωρίζαμε τους Έλληνες σε ψηφοφόρους δύο ταχυτήτων, σε πολίτες α’ και β’ κατηγορίας».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γενιά του brain drain, «τους νέους ανθρώπους, με σπουδές, ταλέντα και όρεξη για δημιουργία, που, εξαιτίας της κρίσης, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που θέλει να αποκτήσει φωνή και ψήφο».

Τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστολικής ψήφου. «Δεν δικαιολογούνται ενστάσεις για την επιστολική ψήφο, σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, εν έτει 2019. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα».

Κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε πως ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, διαμορφώνοντας το έδαφος και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε στο μέλλον, όλο και περισσότεροι Έλληνες να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές της Πατρίδας, που μας χρειάζεται όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει