Ενημέρωση με ένα κλικ

Ερντογάν: Υπέγραψα τη συμφωνία με Λιβύη – Και τι έγινε που απέλασαν το λίβυο πρέσβη;

Την υπογραφή της συμφωνίας με την Λιβύη, μετά την κύρωσή της από την τουρκική Βουλή, και την αποστολή της στον ΟΗΕ, ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του σε στελέχη του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) στην Κωνσταντινούπουλη.
«Η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ναυτικό δίκαιο μέχρι το τέλος της Ανατολικής Μεσογείου» διεμήνυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε προκλητικά, «η Ελλάδα απέλασε τον πρέσβη της Λιβύης. Και τι έγινε που τον απελάσατε;»
Συνεχίζουμε, πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τη σθεναρή στάση μας με τη Λιβύη, αυτό θα κάνουμε. Με τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Λιβύη, χαλάσαμε τα παιχνίδια στη Μεσόγειο. Θα υπερασπιστούμε τα διεθνή μας δικαιώματα μέχρι τέλους.
«Στον αγώνα μας να προστατεύσουμε την κυριαρχία, το δίκαιο, τα συμφέροντα, τα δικαιώματα του έθνους μας και όλους τους φίλους μας, βρισκόμαστε πάντα όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι» είπε.
«Θα παραμείνουμε στη Συρία, εκτός αν φύγουν κι άλλες χώρες, και ο συριακός λαός μας ζητήσει να την εγκαταλείψουμε» τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Σε απειλές για πόλεμο για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο προχώρησε νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Προκλητικές, επιθετικές και απολύτως παράνομες» χαρακτήρισε τις τουρκικές κινήσεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα  καταγγείλει την τουρκική προκλητικότητα στη Συνοδό Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη, δηλώνοντας ότι η τουρκολιβυκή συμφωνία δεν έχει καμία σχέση και επαφή με πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα αναφέρεται στο μεταξύ η Handelsbatt, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένδειξη διαμαρτυρίας της Ελλάδας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τον καθορισμό ζωνών επιρροής και συμφερόντων στη Μεσόγειο» και συμπληρώνει ότι «νότια της Κρήτης ενδέχεται να υπάρχουν πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου.
Πηγή: skai.gr
 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει