Παύλος Μαρινάκης: Στα 15 λεπτά ανά λίτρο η συνολική ελάφρυνση στα καύσιμα για τον Αύγουστο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στην αντιπολίτευση για τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις, την ενέργεια και τις στρατηγικές συμφωνίες της χώρας.
Την ανάγκη για υπεύθυνη στάση από τα πολιτικά κόμματα, μακριά από ιδεοληψίες και μικροκομματικά συμφέροντα, υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Με φόντο την τελική συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο, αναδεικνύοντας επιτυχίες όπως η ένταξη του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Ε65.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις για το κόστος διαβίωσης. Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι η επιπλέον μείωση 10 λεπτών ανά λίτρο στο ντίζελ κίνησης για τον Αύγουστο, σε συνδυασμό με την έκπτωση 5 λεπτών από τα διυλιστήρια, προσφέρει μια συνολική ελάφρυνση 15 λεπτών ανά λίτρο στους καταναλωτές. «Όσο υπάρχουν ανάγκες και δημοσιονομικά περιθώρια, η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει για να περιορίζει τις συνέπειες της κρίσης», τόνισε, ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, τις προτάσεις της οποίας χαρακτήρισε δημοσιονομικά ασύμφορες.
Στο πεδίο της ενέργειας, ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα διατηρεί χαμηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα για την τρέχουσα επικαιρότητα. Σχετικά με τα επεισόδια σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Άργος, ξεκαθάρισε ότι θα διερευνηθεί κάθε καταγγελία περί υπέρμετρης αστυνομικής βίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χρήση αντικειμένων όπως καδρόνια και πυροσβεστήρες από διαδηλωτές απέχει από την έννοια της ειρηνικής διαμαρτυρίας.
Τέλος, απαντώντας σε αιτιάσεις για εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο λόγω της ανάπτυξης συστοιχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για μια αμιγώς αμυντική και αποτρεπτική κίνηση, βάσει συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που ισχύει από το 2021. «Πρόκειται για μια κίνηση με βαθύ διπλωματικό και αμυντικό αποτύπωμα, που προστατεύει εγκαταστάσεις διεθνούς σημασίας», κατέληξε.