Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση στο επίκεντρο συνάντησης στη Βουλή
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συζήτησε με στελέχη του οργανισμού διαΝΕΟσις για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και το μέλλον του Συντάγματος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία του οργανισμού διαΝΕΟσις, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: 58 εισηγήσεις για ένα σύγχρονο Σύνταγμα». Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση αποτέλεσαν τον κεντρικό πυρήνα της συζήτησης, η οποία επεκτάθηκε στον τρόπο με τον οποίο η εκλογική διαδικασία επηρεάζει τις θεσμικές μεταβολές, καθώς και στις προοπτικές επίτευξης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν διεξοδικά οι οκτώ βασικοί άξονες του βιβλίου, οι οποίοι περιλαμβάνουν καίρια ζητήματα όπως η λειτουργία του Κοινοβουλίου, η απονομή της Δικαιοσύνης, ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών και η Εκτελεστική Λειτουργία. Παράλληλα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη σχέση ΠτΔ-Κυβέρνησης-Δημόσιας Διοίκησης, τη θέση των Θρησκευμάτων, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και τις προκλήσεις της οικονομίας.
Στην ενημερωτική συνάντηση έδωσαν το «παρών» ο γενικός διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, η διευθύντρια Ερευνών Φαίη Μακαντάση, ο διευθυντής Περιεχομένου Ηλίας Νικολαΐδης, καθώς και οι πανεπιστημιακοί Σπύρος Βλαχόπουλος, Γιώργος Δελλής και Κυριάκος Π. Παπανικολάου, οι οποίοι συνέβαλαν με την εξειδικευμένη τους γνώση στον διάλογο για τις συνταγματικές προκλήσεις της εποχής μας.