Περιοδεία του Άδωνις Γεωργιάδη στις δομές υγείας της Αργολίδας
Εγκαίνια νέων υποδομών και αναβάθμιση των νοσοκομειακών υπηρεσιών σε Άργος και Ναύπλιο παρουσία της πολιτικής ηγεσίας
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους και στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στις δομές υγείας της Αργολίδας. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Αδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηλίας Θεοδωρόπουλος.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, ο κ. Γεωργιάδης εγκαινίασε την ορθοπεδική κλινική, η οποία φέρει την ονομασία «Κωνσταντίνος Βρέττος», μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του από τη Διοικήτρια Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, ο Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ενεργειακών αναβαθμίσεων και δεσμεύτηκε για την επίλυση του χρόνιου ζητήματος της παιδιατρικής κλινικής έως το 2026. «Το νοσοκομείο του Άργους έχει σήμερα το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επόμενος σταθμός ήταν το ΕΚΑΒ Αργολίδας, όπου ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση επικουρικού συμβασιούχου, επισημαίνοντας την πρόσφατη πρόσληψη μόνιμων διασωστών. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Θοδωρής Βασιλόπουλος, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης ύψους 443.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ανακαίνιση θαλάμων και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε μάλιστα ότι σε έναν μήνα θα εγκαινιαστούν τα νέα Τ.Ε.Π., τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο του νοσοκομείου που πλέον εξυπηρετεί διπλάσιο αριθμό ασθενών.