Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Κρίσιμη χρονιά το 2026, να μην χαθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για 25 προτεραιότητες που είναι ο κορμός του κυβερνητικού έργου από τώρα ως το τέλος του έτους.

«Το 2026 είναι κρίσιμη χρονιά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σήμερα (25.7) στο Υπουργικό Συμβούλιο, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Μπορεί για τους περισσότερους να πλησιάζει η σύντομη ανάπαυλα, αλλά οι ρυθμοί μας δεν ακολουθούν πάντα το καλοκαίρι», είπε στους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντάς τους ότι «είμαστε στην αρχή του δεύτερου μισού της θητείας μας».

«Θα σταθούμε σε 25 προτεραιότητες που είναι ο κορμός του έργου μας από τώρα ως το τέλος του έτους. Κάθε υπουργείο έχουν μία δύο σημαντικές προτεραιότητες. Είναι εύκολο να υποκύπτει κανείς στην απλή διαχείριση της καθημερινότητας αλλά είναι σημαντικό να έχουμε χαράξει έναν συνολικό χάρτη με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς. Θα σταχυολογήσω κάποιες από αυτές τις προτεραιότητες ως ιδιαίτερα σημαντικές. Το ΥΠΟΙΚ προφανώς προετοιμάζεται για τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ, τα καινούργια μέτρα ελαφρύνσεων και στήριξης της μεσαίας τάξης. Άλλωστε, το 2026 είναι μία κρίσιμη χρονιά, αφού οι επόμενοι 12 μήνες είναι καθοριστικοί για να μην χαθούν οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com