Ενημέρωση με ένα κλικ

Γιώργος Φλωρίδης: «Μια σοβαρή αντιπολίτευση θα έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία»

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής έρχεται ως «συνέχεια της αντίληψης Βελόπουλου» για τα Τέμπη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ανέφερε ότι μια σοβαρή αντιπολίτευση, με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, «θα όφειλε να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, αντί να σπεύδει κάθε φορά να καταθέτει πρόταση μομφής, υιοθετώντας άκριτα κάθε τυχαίο ισχυρισμό.

«Όλη αυτή η συζήτηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά την κατάρρευση της συνωμοσιολογίας, την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως παρακολούθημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κυρίου Βελόπουλου. Την περασμένη εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Βελόπουλος εγκατέλειψε τα λεγόμενά του για τα Τέμπη», σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.

Ο υπουργός συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι μετά την υποχώρηση του Βελόπουλου από τη «συνωμοσιολογική» ρητορική του, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη «συνέχειά» της, καθώς – όπως είπε – «εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια τραγωδία».

Το τι θα πουν οι πολιτικοί έχει ελάχιστη σημασία για τους δικαστές που θα συγκροτήσουν το δικαστικό συμβούλιο. Δεν δεσμεύονται από τίποτα και αν συναντήσουν στοιχειά που στοιχειοθετούν οποιοδήποτε έγκλημα επιστρέφουν τη δικογραφία στη Βουλή

Σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε:

Κακούργημα σημαίνει δόλος. Αν πάμε στη διάχυση των ποινικών ευθυνών σημαίνει ότι αυτός που διαπράττει ένα έγκλημα δεν θα τιμωρείται ποτέ. Θέλει προσοχή όταν συζητάμε πού θα αποδώσουμε ένα έγκλημα με διάχυση ευθυνών.

Στην υπόθεση των Τεμπών που αμφισβητήθηκε η δικαιοσύνη η ανάκριση έδειξε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com