Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα η ΝΔ 30% με 16% το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%

Δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΙ πραγματοποίησε η Pulse. Τα βασικά της θέματα ήταν οι εξελίξεις στο ΠαΣοΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Σταθερά στην πρώτη θέση, παρουσιάζεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Δημοσκόπηση Pulse: Επιστροφή ΝΔ στο 30%, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στο 12,5% πίσω  από ΠΑΣΟΚ (

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «καθιερώνεται» στη 2η θέση, σύμφωνα με το σύνολο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ενώ o ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην 3η θέση. Η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει εκ νέου τον βασικό προβληματισμό των πολιτών, που δεν είναι άλλος από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, ενώ μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Μοιρασμένες οι εντυπώσεις των πολιτών από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Το 45% τις αξιολογεί ως θετικές, ενώ το 43% αρνητικά. Στο ερώτημα ποιος τομέας προβληματίζει περισσότερο, το 45% είπε η ακρίβεια, το 18% ανεργία/εργασία και το 15% η οικονομία.

Η ακρίβεια, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης, παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα προβλημα για τους πολίτες, όπως αναδεικνύεται και από την έρευνα της Pulse.

Στη 2η θέση είναι το χαμηλό εισόδημα και στην 3η θέση η κατάσταση της οικονομίας.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 24%, το ΠΑΣΟΚ στο 13% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η ΝΔ με 30%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%- Ντέρμπι Διαμαντοπούλου- Δούκα για τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει συμβάλει και η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, με την εσωτερική διαμάχη να μαίνεται, φτάνοντας στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης  παρότι αμφισβητήθηκε ευθέως από τους συντρόφους του στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, παρουσιάζεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην κούρσα για την προεδρία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 9 μονάδες του Χάρη Δούκα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 και με 11 μονάδες από την Άννα Διαμαντοπούλου στους ψηφοφόρους του κόμματος στις ευρωεκλογές.

ΠΑΣΟΚ 1

“Ντέρμπι” μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα βλέπει η εταιρεία στην ομάδα των ψηφοφόρων που δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 5 μονάδες, με τους Δούκα και Διαμαντοπούλου να έχουν το ίδιο ποσοστό: 22%.

Αρνητικά βλέπουν την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά βλέπουν οι πολίτες την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με ποσοστό 51% έναντι 29% που το βλέπουν θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν θετικά αυτή την κίνηση, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Επίσης, σημαντικές θεωρούν οι Έλληνες πολίτες τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Το 54% ενδιαφέρεται άμεσα για το αποτέλεσμα, το 19% έχει μέτριο ενδιαφέρον και το 20% ασχολείται ελάχιστα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει