Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Πολάκη

Μετά την επίθεση και το μπούλινγκ που έκανε ο Παύλος Πολάκης σε συνεργάτιδα του ΄Αδωνη Γεωργιάδη

Μετά την επίθεση και το μπούλινγκ που έκανε ο Παύλος Πολάκης σε συνεργάτιδα του ΄Αδωνη Γεωργιάδη, η Αθηνά Λινού, η οποία μην μπορώντας να αντέξει τον τρόπου που της φέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε τα κλάματα, με το επεισόδιο να παίρνει διαστάσεις και να φτάνει τελικά στην διαγραφή του Πολάκη από το κόμμα.

Η παρευρισκόμενη, Αθηνά Λινού έσπευσε να υπερασπιστεί την γυναίκα συνεργάτιδα υπουργού και με δάκρυα στα μάτια της ζήτησε συγγνώμη λέγοντας:

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Στριμώχνουν τον Κασσελάκη: «Διέγραψε τώρα τον Πολάκη» - Newsbomb

Ο Παύλος Πολάκης δημιούργησε επεισόδιο με συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας, η οποία παρίστατο στην αίθουσα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό.

Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας κάνοντας λόγο για «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό», είπε:

«Είχαμε ακόμα ένα απεχθές απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, που δέχθηκε καταιγισμό υβριστικής συμπεριφοράς από τον Πολάκη. Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό “μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου έχετε μόνιμο στρίψιμο προσώπου” και διάφορες ερμηνείες φυσιογνωμίας της» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος Βουλής τέτοιες ώρες, ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους που με κάνουν να νιώθω τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο Πολάκης».

«Δεν θα επιτρέψω σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πολάκη να μας ρίξει στο βούρκο του. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του» είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για «απρόκλητη φραστική επίθεση», τονίζοντας:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου».

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη» κατέληξε.

«Έκανε μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της»

«Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: “δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ” προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη», έγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης σε ανάρτηση του μετά το συμβάν με τον Πολάκη

Ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!

Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά», είπε ολοκληρώνοντας την ανάρτηση του..

«Κατήγγειλα το περιστατικό. Ενημερώθηκα και εγώ και ο κ. Κασσελάκης για την απαράδεκτη συμπεριφορά. Οφείλω να ενημερώσω ότι μετά από πρόταση Κασσελάκη θα λάβετε από μένα επιστολή ότι ο Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος λίγο πριν τη διαγραφή του.

Η χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτρια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ραντεβού. Οι συνεργάτες του όταν είδαν την έκταση που πήρε τον συμβάν τον ειδοποιήσαν, ιδίως από τη στιγμή που τα άλλα κόμματα ζητούσαν μετ’ επιτάσεως τη διαγραφή του, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξαλλοι μαζί του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε αρκετά δύσκολη θέση, και μάλιστα αυτό συνέβη λίγη ώρα πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαγραφή, ωστόσο, ήταν μονόδρομος, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έδειχνε την αδυναμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει