Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα δημοσκόπηση της MRB: Προβάδισμα της ΝΔ – Δίπλα-δίπλα Ανδρουλάκης – Δούκας

Στη δημοσιότητα ήρθε νέα δημοσκόπηση της MRB, η οποία διεξήχθη από τις 27 Ιουνίου – 4 Ιουλίου, με προβάδισμα της ΝΔ στο 24,9 %  και τον  Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Χάρη Δούκα με τα ποσοστά τους στο 28% και 27,1% αντίστοιχα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 24,9 %. Ακολουθούν τα άλλα κόμματα ως εξής:

 

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 54,5% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5 % το ΠΑΣΟΚ 5,1 %, η Ελληνική Λύση 3,3 %, το ΚΚΕ 2,3 %, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1 %. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 14,7 %. Η επιλογή «Άλλο κόμμα» 1,8 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ποσοστό 7,7 %.

 

 

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 28,3%, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,3%, ενώ πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 6,7%.

Μικρό προβάδισμα Ανδρουλάκη – Δούκα δείχνουν οι τάσεις της MRB
H πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52,4%) πιστεύει πως πρέπει να γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είτε για να εκλεγεί νέος πρόεδρος είτε για να παραμείνει η παρούσα ηγεσία. Αντίθετα, μόνο το 30,3% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του Χάρη Δούκα (28% και 27,1% αντίστοιχα) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί τρίτος με 19% και ο Μιχάλης Κατρίνης τέταρτος με 7%.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: πληθωρισμός/ακρίβεια με 62,4 %, υγεία/περίθαλψη με 43,1 % και ανεργία με 29,2 %.

 

 

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει