Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δεν θα μπει σε ύφεση – Ο βασικός στόχος

Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία το 2023 εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλύτερη σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ είπε πως οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης θα συνεχίσουν να υφίστανται και στην Ελλάδα.

Ανέφερε πως στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε ύφεση, όπως θα συμβεί στη μισή Ευρώπη. Έκανε λόγο για τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023 και για αύξηση επενδύσεων φέτος και το 2024. Σημείωσε ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια.

Είπε πως βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής το 2023 είναι η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, που θα την οδηγήσει και στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα διατεθεί στην κοινωνία, ξεκαθάρισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού και το market pass δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και επανέλαβε πως απαιτείται αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ακόμη πως θα πρέπει η αύξηση να είναι τόση ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα αυτών που θα έχουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και να αντέχει η επιχειρηματικότητα.

Οι συστημικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων
Επανέλαβε πως οι συστημικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει και στο κομμάτι των προμηθειών.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός δεν είναι εκεί που προσδοκούμε να είναι

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει