Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κοριούς στον Πιτσιόρλα

Αμηχανία και περίσκεψη. Η συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα χθες στα «ΝΕΑ» πυροδότησε ερωτήματα και αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ερωτήματα που θα τεθούν σίγουρα και στην κατά πάσα πιθανότητα αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου.

Οι παραδοχές και αποκαλύψεις του πώς και εκείνος και ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης και νομικός Σπόρος Σαγιάς συνέχισαν να παρακολουθούνται και επί ημερών της κυβέρνησης την οποία και οι δύο υπηρετούσαν, προκαλούν εσωκομματικές αναταράξεις, ενώ έφεραν την «μπάλα» στην περιοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχετικοποίησαν την τρέχουσα υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη – σήμερα ξεκινάει και η Εξεταστική Επιτροπή με τα νέα δεδομένα.

«Είπαν ότι παρακολουθούσαν κάποιους που ελέγχονταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι έπεσαν πάνω σε μένα και τον Σαγιά. Ωστόσο από τη συρραφή των τηλεφωνικών επικοινωνιών για το δίμηνο Ιανουάριου – Φεβρουάριου του 2016 που δημοσίευσε το «ΜΠΑΜ» προκύπτει ότι παρακολουθούνταν και άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση» ανέφερε χθες ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εκ των παλαιών στελεχών του ΣΥΝ – επί προεδρίας του Νίκου Κωνσταντόπουλου ήταν στον πολύ κλειστό πυρήνα των κομματικών αποφάσεων για ένα διάστημα -, ενώ έθεσε επί προσωπικού ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση και δεδομένης της στενής σχέσης τους.

Πώς και γιατί φέρεται να γινόταν αυτό και ενώ ο Πιτσιόρλας είχε κορυφαίες και κομβικές θέσεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Η Κουμουνδούρου απάντησε επίσημα χθες και πρόταξε την ερμηνεία του αντιπερισπασμού από την κυβέρνηση. Τόνισε πως η υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ (για την οποία έγιναν οι υποκλοπές), συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων, το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, ήταν γνωστή και διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ. Σημειώνει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ πως η έρευνα ξεκίνησε από την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) «και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα ζήτησαν από τον διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν το νησί Οξυά και το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πιτσιόρλα, μια σειρά κυβερνητικών στελεχών προέβησαν σε πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ «ποντάροντας στην πιο ρεαλιστική και μετριοπαθή πτέρυγά του που σίγουρα θα έχει προβληματισμό για την υπόθεση», όπως άτυπα τόνιζαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει επιχείρηση συμψηφισμού, αν και λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα εν όψει και της φετινής ΔΕΘ. Αν ως τώρα ετοίμαζε μια ευρείας κλίμακας επίθεση στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με ένα δικό του αναλυτικό «κοινωνικό και ρεαλιστικό» πρόγραμμα, τώρα θα σταθμίσει με βεβαιότητα και την υπόθεση Πιτσιόρλα.

«ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν για σχολιασμό της υπόθεσης στον πρώην γραμματέα της Κυβέρνησης, Σπύρο Σαγιά, αλλά εκείνος ανέφερε πως δεν θέλει να προβεί σε καμία δήλωση. Κληθείς, από την άλλη, να σχολιάσει τα όσα είπε ο Πιτσιόρλας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε: «Πρώτον, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στη Βουλή ότι δεν παρακολουθείτο κανείς. Δεύτερον, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πει ότι ήταν μια παρακολούθηση που ερχόταν από το παρελθόν φάνηκε ότι και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και, τρίτον, υπάρχει και ένα ζήτημα αν ήταν νόμιμη η επισύνδεση αυτή».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει