Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονόμου: Ο Τσίπρας πήρε την απάντησή του από τους δημάρχους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επέμεινε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η γρήγορη στήριξη προς τους πληγέντες και ότι για κάθε ζημιά η κυβέρνηση θα λάβει πρόνοια.

«Καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοί, να μην καταστροφολογεί κάποιος και να περιμένουμε τα ακριβή στοιχεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τη χθεσινή αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Τσίπρας πήρε την απάντηση του από τους δημάρχους, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την περιοχή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι τα καμένα σπίτια ανέρχονται στα 200.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών αντικαταστάθηκαν από τις μονάδες διαχείρισης και τόνισε ότι σε αυτές μεταφέρθηκαν άμεσα και οι υπηρετούντες σε αυτούς, οι οποίοι και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς. Σε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία περί εμπρησμών, ο Γιάννης Οικονόμου απήντησε πως «όλα διερευνώνται», τονίζοντας ότι υπάρχουν περιοχές για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, όπως η Ηλεία, όπου η μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών προκαλεί προβληματισμό.

Κληθείς δε να σχολιάσει το νέο γύρο τουρκικής επιθετικότητας, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Δεν οδηγεί πουθενά η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας και της επιθετικής ρητορικής. Η προσπάθεια της Τουρκίας να φτιάξει μία κατασκευή μακριά από το Διεθνές Δίκαιο πέφτει στο κενό. Η Αθήνα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και με τεκμήρια αποδομεί τις συγκεκριμένες προκλήσεις. Την ίδια ώρα είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Η Ελλάδα παραμένει δύναμη σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει